AVG, Data security en de verwerkersovereenkomst.

Bij Mailweb nemen we privacy, privacy-wetgeving en data security heel serieus. Dat kan ook niet anders, wij werken als decennialang voor banken, verzekeraars, pensioenfondsen, politieke partijen, vakbonden, gemeentes en nog veel meer partijen waar data security niet een bijzaak is maar de hoogste prioriteit heeft. Wij werken dan ook volgens de ISO 27001, dé internationale standaard voor dataveiligheid. En worden jaarlijks geaudit. Sommige van onze grotere klanten vragen bovenop de ISO 27001 nog extra beveiligingseisen, die we dan natuurlijk niet alleen voor die klant, maar voor al onze klanten implementeren.

Veilige website
Wanneer je een order inplant bij Mailweb, kun je de data in je persoonlijke portal uploaden, ook de goedkeuring van proeven van je gepersonaliseerde brief, postcard selfmailer of adresdrager gaat via de portal. Zo versturen wij nooit data over e-mail en hebben we het zo gemaakt dat jij dat ook niet hoeft te doen. 

Onze website is gebouwd met dataveiligheid als een van de belangrijkste kenmerken en wordt continu gemonitord op gevaren en regelmatig getest door ‘vriendelijk hackers’. Op die manier doen we er alles aan om de omgeving waar jouw data staat zo veilig mogelijk te houden.

Retentiebeleid
Retentiebeleid houdt zo veel in dat je er over nagedacht hebt of je iets bewaard (of juist niet) en hoe je er dan voor zorgt dat dit goed gebeurd (CIA - confidentiality integrity availability).
Voor ons betekent dit dat we alle data die we niet meer nodig hebben geautomatiseerd verwijderen. Als je mailing afgerond is, kan de data weg, dat doen we zowel op onze lokale systemen, als in de portal. Maar kies je voor QR-tracking, op je mailing dan zorgen we er juist voor dat je gegevens veilig bewaard blijven en wel voor jou maar niet voor iemand anders te benaderen zijn.

Verwerkingsovereenkomst
Mailweb is wat de AVG noemt 'een verwerker' van jouw adressenbestand, en jij bent de verantwoordelijke. en heb jij als opdrachtgever de plicht volgens de AVG om een verwerkersovereenkomst met iedere verwerker van je data te sluiten. Om er voor te zorgen dat dit standaard geregeld is, moet je wanneer je bij mailweb een account aanmaakt akkoord gaat met onze Algemene Voorwaarden. In deze Algemene Voorwaarden hebben we in artikel 16 een Verwerkingsovereenkomst opgenomen. Zo heb je als klant van Mailweb alles goed geregeld en kun je er zeker van zijn dat je jouw bedrijfsgegevens en de persoonsgegevens van je klanten in veilige handen zijn.