Mailweb.nl ook voor je adressenbestanden.

Mailweb regelt niet alleen het drukwerk, de productie en de verzending van je mailing, maar ook voor adressenbestanden ben je bij ons aan het goede adres. Onze adressen komen van verschillende gerenommeerde adressenleveranciers waarmee wij een rechtstreekse koppeling hebben, zodat de data altijd zo up-to-date mogelijk is. Alle consumentenadressen worden gefilterd tegen het postfilter en de zakelijke adressen tegen de non-mailing-indicator. Daardoor hoef je geen geld uit te geven aan huishoudens en bedrijven die aangegeven hebben geen mailingen te willen ontvangen. Onze adressen-selectors zitten ingebouwd in de mailing-calculators. Wil je echter een adressenbestand voor een mailing op maat of met aangeleverd drukwerk, dan kan dat ook.

Neem hiervoor contact met ons op. (079-360 1234 of vragen@mailweb.nl)

Consumentenadressen

Op mailweb.nl kun je twee soorten consumentenadressen selecteren.

  1. Selecties op socio-demografische kenmerken
  2. Look-a-like adressen op basis van een analyse van je bestaande klantenbestand.

Consumentenadressen mag je voor één campagne gebruiken. In verband met de AVG bevat het adressenbestand geen persoonsnamen. En bestaat dus alleen maar uit adres (straat + huisnr + toev), postcode en plaats. Je kunt je mailing dus versturen "Aan de bewoners van” maar afhankelijk van je doelgroep, je bedrijf en je product, kun je daar natuurlijk ook iets creatievers voor bedenken.

Socio-demografische bestandsselecties
Socio-demografische adressenbestanden zijn adressen van huishoudens die je selecteert op basis van Socio-demografische kenmerken. Dit zijn kenmerken als leeftijd, opleiding, inkomensniveau en woningtype. Wanneer je deze geselecteerd hebt, is de volgende stap het kiezen van het gebied. Dit kan van alles zijn: Heel Nederland, een provincie, een plaats of een postcodegebied. Je ziet meteen hoeveel adressen er in je selectie zitten, zodat je selectie nog aan kan passen als je wilt.

Look-a-like adressen van Whize
Met Look-a-like adressen heb je één van de meest geavanceerde bestandsopties in handen die je kan bedenken.
Je upload je eigen klantenbestand, of bijvoorbeeld alleen een deel dat een bepaald product gekocht heeft. 
Onze software vergelijkt deze adressen met de database van Whize® - De meest uitgebreide consumentendatabase van Nederland -. Whize heeft alle ruim 8 miljoen Nederlandse adressen gesegmenteerd in 59 segmenten, variërend van “Krap met kids” naar “Carrieremakers met peuters” tot “Exclusieve senioren”.

De analyse geeft aan welke van de 59 segmenten oververtegenwoordigd zijn in onder jouw klantenbestand. Vervolgens kun je uit deze groepen verder specificeren op locatie. Wil je iedereen in jouw veel voorkomende klantsegmenten(en) in heel Nederland, in een provincie of in een bepaalde plaats bereiken. Uiteraard filteren we meteen jouw bestaande klanten uit de lijst, zodat deze niet meegenomen worden in je mailing voor nieuwe klanten.

Look-a-like adressen worden over het algemeen alleen in grote aantallen aan beursgenoteerde bedrijven en de grote goede doelen aangeboden. Mailweb.nl heeft dit toegankelijk gemaakt voor alle bedrijven en aantallen en is het enige adres in Nederland waar je de analyse en bestandselectie direct en online kan uitvoeren en gebruiken.

Stap-voor-stap uitleg over look-a-like adressen

Test hier je eigen huisadres in de Whize look-a-like database

Zakelijke adressen

Wanneer je mailingen naar bedrijven wil sturen, dan heb je daar zakelijke adressen voor nodig. Onze database van zakelijke adressen is een combinatie van het KvK-register en op het web gevonden informatie. Op die manier probeert onze adressenleverancier de data zo actueel mogelijk te houden. Bedrijven die bij de KvK de "Non-mailing-indicator" aangezet hebben worden niet meegeleverd in onze adressenbestanden. Zo zorgen we ervoor dat je geen geld hoeft uit te geven aan bedrijven die aangegeven hebben geen mailingen te willen ontvangen.  

Zakelijke adressen kun je selecteren op basis van branche(s) volgens de SBI codes van de KVK. Het opzoeken van de juiste branches vergt enige vaardigheid, een bakker is bijvoorbeeld niet een bakker maar “winkels in brood en banket” of “Vervaardiging van brood en vers banketbakkerswerk”. 

Selecteer de branches die je zoekt, en let op dat de subgroepen al naar gelang je wens wel of niet meegenomen worden. Klik op opzoeken. Je ziet nu het aantal gevonden bedrijven. Als dit er meer dan 50.000 zijn krijg je een melding, maar als je nog verder gaat uitfilteren, is dat geen probleem en kun je gewoon verder.

Het volgende selectiecriterium is de organisatiegrootte aan de hand van het aantal medewerkers. Vink aan welke grootte je zoekt. Klik op opzoeken en als het gevonden aantal aan de verwachting voldoet, op volgende.

Kies tot slot het gebied waarin je de adressen hebben wil. Dit kan alles zijn van heel Nederland, een provincie, een gemeente of een postcodegebied.

Je krijg nog een overzicht en dan kan je deze selectie aan je mailing toevoegen.

Locatieadressen

Veel gebruikt door lokale winkels, horeca, gemeentes en wegenbouwers zijn onze locatie adressen. Selecteer ieder adres binnen een bepaalde gemeente, wijk of buurt. Of kies een straal vanaf een bepaalde postcode. 

Je ontvangt met deze keuze alle adressen in het bereik, dus zowel bedrijven als woonhuizen. Met locatie adressen bereik je alle adressen in het door jou gekozen gebied zonder naam. Dus alleen het adres, de postcode en het huisnummer.

Locatieadressen zijn de breedste selectietool die we hebben en  ideaal om lokaal meer mensen bekend te maken met jouw bedrijf of alle mensen in een buurt te informeren over bijvoorbeeld een wegafsluiting.