Alles over gesealde mailingen

In de meeste gevallen worden magazines, tijdschriften en andere brochures voor postale verzending in folie verpakt. Dit noemen we sealen.

Bij Mailweb sealen we standaard in recyclebare LDPE-folie met een dikte van 18 mµ (0,018 mm). Je kunt ook kiezen voor LDPE-folie met een groen recycle-logo erop, zodat de ontvangers weten dat ze dit met de rest van het plastic kunnen weggooien. Tot slot hebben we een biologisch afbreekbare PLA-folie die van maïs wordt gemaakt en in de groene bak kan worden gegooid.
Hoe gaat sealen precies in z’n werk? Bekijk de de video van onze sealmachine.

Etiketteren in plaats van sealen.

Naast Sealen hebben we twee etiketteer mogelijkheden, waarbij de brochure wordt dan zonder verpakking verzonden. We kunnen normaal etiketteren, en etiketteren-omslaan. met deze laatste optie wordt de laatste 2cm van het etiket om de open zijde van de brochure heen gevouwen. Zo ontstaat er een gesloten poststuk.

Etiketteren in plaats van printen.
Mailweb kiest voor etiketteren in plaats van printen op de omslag van een brochure. Dit doen we omdat printen heel veel beperkingen met zich mee brengt, zo moet er met printen rekening mee gehouden worden in de opmaak, de materiaalkeuze en de veredeling. Er kan namelijk niet op iedere papiersoort geprint worden, en al helemaal niet als dit voorzien is van een laminaat. Een etiket daar in tegen, kunnen we op alle soorten brochures en magazines plakken. We gebruiken speciaal etiketten die makkelijk verwijderbaar zijn, dit geldt ook wanneer we het etiket om de brochure heen vouwen.