Veel Gestelde vragen

Wat is MAILWEB

MAILWEB is een online-portal om snel, eenvoudig en goedkoop mailingen te drukken en te verzenden. Wij bestaan al sinds 1997 en zijn gevestigd in Zoetermeer. 

 

Voor welk drukwerk kan ik bij MAILWEB terecht?

Wij verzorgen al het print- en drukwerk voor uw mailing. Van magazines tot enveloppen en van briefpapier tot postkaarten.

Hoe kan ik MAILWEB bereiken?

U kunt ons bellen op 079 – 360 12 34 of stuur een email naar vragen@mailweb.nl.

Wat zijn jullie openingstijden?

U kunt uw order invoeren wanneer u dat wenst. Onze medewerkers staan op werkdagen van 8.15 tot 16.45 uur voor u klaar.

Kan ik jullie ook bezoeken?

Wanneer u langs wilt komen, iets komt afleveren of wilt zien hoe we uw mailing produceren, dan bent u van harte welkom. Maak wel eerst even een afspraak.
 Bel (079 – 360 12 34) voor een afspraak. Ons adres is Loodstraat 2, 2718 RW, Zoetermeer.

Hoe wordt de kwaliteit van het drukwerk gecontroleerd?

Nadat u een order heeft ingeplant krijgt u een ordermanager toegewezen. Deze loopt de door u aangeleverde bestanden na, klopt de drukpdf, zitten er geen gekke dingen in het adressenbestand. Dit alles controleren voordat we je uberhaupt een betaal-link sturen. Zien we iets geks, dan nemen we even contact op. Want je besteld misschien wel online, maar onze service is op en top persoonlijk. Als alles goed is, gaan we met de productie aan de slag. Je ordermanager moet alles intern goedkeuren, van drukwerk tot poststuk, hij (of zij) zit er echt voor jouw belang. Voordag je mailing op de post gaat, krijgt u zelf een bewijsexemplaar toegezonden. Dan kunnen we niet meer de productie tegenhouden, maar waarschijnlijk wel de verzending als er echt iets mis blijkt te zijn.

 

Hoe goedkoop is MAILWEB?

Krankzinnig goedkoop. Vergelijk onze prijzen gerust met andere aanbieders. Bij MAILWEB bent u, afhankelijk van het soort mailing en de grootte, vaak 20 tot 40 procent voordeliger uit. Dit komt omdat wij onze machines, processen volledig geoptimaliseerd hebben op de mailingen de we aanbieden op MAILWEB. Onze mensen weten daarom precies wat er van ze verwacht wordt en kunnen we planningsvraagstukken optimaal combineren om zo weinig mogelijk tijdsverlies tussen verschillende opdrachten te hebben. Dit alles bij elkaar bespaart veel tijd, daarnaast kopen we groot en goed in, wat veel geld bespaart. Al deze besparingen gaan direct naar jou. We optimaliseren onze prijzen dan ook regelmatig, dus wees niet verrast als de prijs voor je mailing de volgende keer nóg lager is.

Wat is de betalingstermijn van de factuur?

Nadat uw bestanden zijn gecontroleerd, krijgt u een mailtje met een iDEAL-betaallink. Zodra u de betaling heeft voldaan gaan we uw mailing produceren.

Waarom moet ik zo’n ingewikkeld wachtwoord verzinnen?

Wij verwerken grote hoeveelheden data. Daarmee nemen wij geen enkel risico. Daarom vragen wij van onze klanten een wachtwoord te verzinnen dat moeilijk te achterhalen is door anderen.

Zijn gevoelige bestanden als adressenbestanden veilig bij MAILWEB?

MAILWEB heeft een zeer streng informatiebeveiligingsbeleid. Binnen dit informatiebeveiligingsbeleid zijn er honderden beveiligingsmaatregelen genomen, onder meer: over waar en hoe lang we bestanden bewaren, dat alleen die mensen die het moeten hebben bij deze gegeven kunnen en altijd kunnen achterhalen wie er op welk moment bij de data is geweest.

AVG en bewerkersovereenkomst
In onze algemene voorwaarde hebben we ook een bewerkersovereenkomst opgenomen, die in overeenstemming is met de AVG. hierdoor voldoet u aan de wettelijke eisen om deze af te sluiten met bedrijven die data voor u verwerken. Omdat wij alle maatregelen geautomatiseerd hebben en als proces hebben ingericht. Kunnen we niet van deze bewerkersovereenkomst afwijken. Alleen op deze manier kunnen we garanderen dat bestanden en data altijd 100% veilig zijn en alle regels toegepast worden.

Hoe lang duurt het druk- en verzendproces?

Hoe lang het druk en verzendproces duurt, ligt aan je mailing. Sommige producties kunnen de volgende dag aangeboden worden bij PostNL, en sommige producties doen er iets langer over. Als je de keuzes van je mailing gemaakt hebt, zie je direct hoe lang het gaat duren voordat je mailing bezorgd kan worden.

Kan een mailing ook sneller verzonden worden?

Ja, op MAILWEB bieden we de goedkoopste mogelijkheid aan, maar natuurlijk kan het ook een stuk sneller. Als het moet, bestaat er een grote kans dat we morgen je mailing nog op de mat kunnen laten vallen. Bel ons op 079 – 360 12 34 of mail naar vragen@mailweb.nl voor de mogelijkheden.

Kunnen er ook opleggers of instekers meegeseald worden met mijn brochure of tijdschrift?

Ja. Maar dit zit nog niet in de website. Bel ons op 079-3601234 of mail naar vragen@mailweb.nl op voor de mogelijkheden en je krijgt een offerte op maat.

Kan ik zelf drukwerk aanleveren?

Dat kan zeker, maar nog even niet via de website. Bel ons of mail ons en we sturen je direct een offerte op maat.

Kunnen jullie ook ongebruikelijke formaten verwerken?

Op mailweb vind je de meest voorkomende producten, die we standaard geautomatiseerd kunnen verwerken. Hierdoor zijn de prijzen zo scherp. Maar soms wil je een mailing met “wat meer” Weet dan dat bij mailweb alles is mogelijk. Bel ons op 079 – 360 12 34 of mail naar vragen@mailweb.nl en je ontvangt gewoon offerte op maat.

Ik wil een mailing in folie, kan dat?

Ja. Uw folder of brochure wordt geseald met een losse papieren adresdrager op A7-formaat (74*105 mm).

Op de adresdrager staat naast het adres van de ontvanger ook het adres van de afzender en een sorteringscode voor de postale verwerking.

Standaardfolie
Uw mailing wordt standaard verwerkt in 18my LDPE-folie. dit noemen we standaardfolie. Maar we hebben ook andere folie’s en twee alternatieven voor folie.

LDPE folie met een recycle logo.
Dit is dezelfde folie als onze standaardfolie, maar dan met een groen recycle-logo erop, zodat de ontvanger weet dat deze folie bij het plastic gerecycled kan worden.

Bio-based folie
De Bio-based folie is semi-transparant melkwit en gemaakt van rietsuiker, maar dient wel gerecycled te worden als plastic. Dit staat er met grote logo’s op.

PLA bio-folie
Pla bio-folie wordt gemaakt van mais. Het is een mooie stevige en glimmende folie. Welke met het GFT afval gecomposteerd kan worden.

Etiketteren
Waarom folie om een brochure doen, als het ook zonder kan? Bij MAILWEB kunt u kiezen om uw brochure te laten etiketteren. U hoeft hierbij geen rekening te houden met materiaal, veredeling of de opmaak van uw brochure. Onze etiketten kunnen overal op, en ook overal weer af. want we hebben speciaal gekozen voor etiketten die tot een week na opplakken nog makkelijk te verwijderen zijn. De etiketten worden in-line geprint en geplakt. Geen verpakking, geen afval, de echte groene keuze

Etiketteren en omslaan
Vindt u etiketteren een goed idee, maar wilt u liever een dicht poststuk? Mailweb heeft de ideale oplossing. We printen uw etiket, en plakken deze 2cm over de open zijde van uw brochure. vervolgens hebben onze technische mensen iets bedacht waardoor we dit randje om de brochure heen kunnen vouwen. Zo heeft u een gesloten poststuk zonder verpakking. U hoeft hierbij geen rekening te houden met materiaal, veredeling of de opmaak van uw brochure. Onze etiketten kunnen overal op, en ook overal weer af. want we hebben speciaal gekozen voor etiketten die tot een week na opplakken nog makkelijk te verwijderen zijn. Geen verpakking, geen afval, de echte groene keuze, een unieke oplossing die wij nog nergens anders ter wereld zijn tegengekomen!

Hoe gaat de verzending in zijn werk?

Mailweb regelt het totale traject van je mailing, het drukwerk, het postaal gereedmaken en de verzending. Om het proces te optimaliseren en zo goedkoop mogelijk te kunnen zijn, kan je mailing alleen op dinsdag en woensdag of op donderdag en vrijdag bezorgd worden.

Met welk postbedrijf werken jullie samen?

MAILWEB heeft de laatste jaren samengewerkt met Sandd, ook nu sandd is overgenomen door PostNL kunnen we door gemaakte afspraken goedkoper mailingen versturen.

Wat gebeurt er met restanten?

In het orderproces geeft u aan hoeveel exemplaren u wilt verzenden en hoeveel ‘extra exemplaren’ u zelf wilt ontvangen. Deze aantallen verwerken wij. Er zijn daarom geen restanten.