Laat de PostNL-Design-Checker-GPT je opmaak controleren

PostNL is sinds een aantal maanden de vaak ondoorgrondelijke voorwaarden strenger aan het handhaven.

Mailingen die al jarenlang als 'klein' aangeboden kunnen worden, worden zonder pardon en zonder verdere vermelding gecorrigeerd naar 'groot' of nog duurder 'speciaal'.

Om er voor te zorgen dat u of wij als niet achteraf verrast worden  door veel hogere verzendkosten voor een mailing. Moeten de specificaties goed gecontroleerd worden. Maar de vormgevingsvoorwaarden 2023 van PostNL is een 35 pagina tellende pdf met raadselachtige en subjectieve beschrijvingen als "goed contrast" "lichte schuifkracht" en "niet te glimmend" en er lijkt daardoor vaak een reden te zijn om een mailing in een duurdere categorie te factureren.

Om een beetje te helpen er snel achter te komen of je mailing voldoet aan de door PostNL gestelde eisen, hebben wij een specifieke GPT gemaakt: De PostNL-Design-Checker GPT. Upload een pdf of foto van je poststuk en de GPT zal je vertellen waarom je poststuk wel of niet voldoet aan de vormgevingsvoorwaarden.

(Op dit moment alleen beschikbaar met een plus-abonnement.)

PS: De beste manier, zeker bij een wat substantiëlere mailing, en met meer dan voldoende tijd, is je mailing laten testen en goedkeuren door PostNL, alleen op die manier weet je zeker dat er geen verrassingen kunnen ontstaan. Neem hiervoor contact met ons op, dan kunnen we je hierbij helpen.